Mijn KNHS

Bijscholingen

De KNHS helpt je graag met een carrière in de paardensport en/of met het vergroten van je eigen kennis en vaardigheden. Naast opleidingen tot instructeur, jurylid en andere officials kun je bij de KNHS ook terecht voor trainingen, cursussen en opleidingen specifiek voor paardensporters.

Ben jij in het bezit van een KNHS licentie? Dan ben je verplicht verschillende bijscholingen te volgen zodat de licentie behouden blijft. De licentie is een soort ‘keurmerk’ waarmee je aan kunt tonen dat je niet alleen over een diploma beschikt, maar ook ervaring hebt en bijscholingen volgt. 

Een licentie is twee jaar geldig. De licentie wordt verlengt wanneer je binnen die twee jaar voldoende licentiepunten hebt behaald. Theoriepunten krijg je door deel te nemen aan bijscholingen die geschikt zijn voor jouw type licentie. 

Gedurende het hele jaar worden er op verschillende locaties bijscholingen georganiseerd. Via Mijn KNHS kan je zien wanneer er in jou regio een bijscholing georganiseerd wordt en kan jij je inschrijven voor de bijscholing.

Bijscholingen in Friesland

Momenteel staan er geen bijscholingen in Friesland op de agenda. Wanneer deze gepland zijn worden deze hier weergegeven.