Mijn KNHS

Bixie & Friends

Bixie is een stoere hengst die samen met zijn paardenvrienden, Dancer, Hero, Star, Rocket, Jumper en Lucky de meest fantastische avonturen beleeft. Ze vinden het fantastisch om jou alles te leren over paardrijden, hoe je paarden moet poetsen en verzorgen, hoe je wedstrijden kunt rijden en hoe je paardentaal kunt leren herkennen.

Ben je lid van de KNHS, dan ontvang je exclusief twee keer per jaar het magazine Bixie&Friends boordevol strips, paardenweetjes, tips en super gave posters! 

Bixie&Friends Proeven en Parcoursen


Speciaal voor Paardrijden met Bixie&Friends zijn er Bixie&Friends Proeven en Parcoursen ontwikkeld. Deze proeven en parcoursen zijn er voor alle kinderen die proeven of parcoursen met een pony willen rijden. Dit kan met een eigen pony, maar ook met een manegepony. Een Bixie&Friends Proevendag kan bestaan uit verschillende onderdelen: Spelletjes, Ponyleiden, Zit-/Longeproef, Dressuur, Voltige, Springen en Eventing. Omdat het belangrijk is dat jij plezier hebt tijdens de Bixie&Friends Proevendagen, is het zo makkelijk mogelijk gemaakt.

Je kunt instromen op jouw eigen niveau en wil je graag een stapje terug of vooruit? Dan kan dat. Vind jij of je pony het rijden van een proef of parcours nog een beetje spannend? Dan loopt er gewoon iemand met je mee. Alle proeven en parcoursen mogen begeleid worden door iemand van 18 jaar of ouder. Geen probleem! Dat geeft een fijn gevoel toch? Voor ons is iedereen een winnaar, daarom hoeven er geen prijzen uitgereikt te worden. Wel krijg je tips en tops mee op je protocol zodat weet waar je nog op kunt oefenen en kan je een mooie stempel in je paspoort verdienen als je voldoende punten hebt gehaald voor jouw proef. 

Alle Bixie&Friends Proeven en Parcoursen vind je in het Bixie&Friends Proevenboek. Je kunt dit kopen via je manege of vereniging of bestellen in de KNHS-webshop via www.agradi.nl/knhs-webshop. In dit boekje staan ook alle regels die gelden voor het rijden van Bixie&Friends proeven en leuke spelletjes die je kunt doen met je pony.

Wil je meedoen met een Bixie&Friends Proeven en Parcoursen? Vraag op je manege of vereniging wanneer er een wedstrijd is en hoe je je kan inschrijven!

Nieuw!

Tijdens de Friese outdoor Kampioenschappen van 7 t/m 9 juli zal de eerste editie van de Friese Kampioenschappen Bixie & Freonen springen plaats vinden! 

Op zondag 9 juli zullen we verschillende groepen bixie springen uitschrijven. Het gaat om verschillende hoogtes:

- 0.20 centimeter
- 0.30 centimeter
- 0.40 centimeter
- 0.50 centimeter 

Wil jij ook mee doen? Geef je dan snel op via MijnKNHS 

Wie kan er mee doen aan de kampioenschappen?
Je mag meedoen vanaf je 4e verjaardag t/m het jaar waarin je 12 jaar wordt. Voor het mennen moet je minimaal 7 jaar zijn. Verder geldt het volgende:

• Je bent lid van de KNHS en je hebt het Bixie&Friends Ruiterpaspoort.
• Je pony heeft een paspoort en is ingeënt.
• Ben je 4 of 5 jaar, dan moet je pony verplicht aangelijnd en begeleid worden door iemand van 18 jaar of ouder. Je mag dan deelnemen aan de proeven PL1, PL2, LO1, BF1, BF2, VO1, VA1, VA2, VA3 0.20 cm hoogte. Als je 4 of 5 jaar bent moet je pony ook tijdens het losrijden en uitstappen verplicht aangelijnd zijn.