Mijn KNHS

Eventing

Hou jij van afwisseling en actie, dan is eventing echt iets voor jou. Een eventingwedstrijd (soms ook SGW genoemd) bestaat uit drie onderdelen: een dressuurproef, een springparcours en de cross. Je kunt ook gewoon lekker meedoen aan crosslessen of oefencrossen.

 

Op de site van de KNHS kun je heel veel lezen over de eventing: 
Alles over eventing vind je hier! 

 

Elke discipline in de paardensport heeft een eigen forum. Daar wordt nagedacht over de sport, worden nieuwe ideeën besproken en spelregels bepaald.

Heb jij opmerkingen, vragen of ideeën?
Neem dan contact op met het forum lid in jouw regio om deze kenbaar te maken. 
Forumlid eventing namens regio Friesland: Els Driehuyzen, eventing@paardensportfriesland.nl

Nieuwsberichten over ontwikkeling, evenementen en trainingen in noord Nederland zijn te volgen via de facebookpagina Eventing KNHS Noord Nederland.

 

Noord Nederlandse Kampioenschappen Eventing - update volgt

Dit jaar worden de noordelijke kampioenschappen eventing georganiseerd door SGW Vinkega, bij PSC De Zuidstroom in Vinkega. Dit evenement vindt plaats op 11 en 12 juni 2022. Op zaterdag 11 juni zullen de B-paarden en B en L pony’s van start gaan. Op zondag 12 juni is het de beurt aan de L, M en Z paarden en de M en Z pony’s. Inschrijven kan tot 31 mei 2022 via mijnknhs.nl. Kijk voor meer info op www.sgwvinkega.nl en de facebookpagina van Stichting SGW Vinkega.

KNHS Nederlandse Kampioenschappen

Het KNHS kampioenschap eventing voor paarden klasse L, M en Z wordt georganiseerd op 6 en 7 augustus 2022 door
SGW Geestermerambacht in Oudkarspel
Het KNHS kampioenschap eventing voor pony’s klasse L, M en Z wordt georganiseerd op 3 en 4 september 2022 door HC Midden-zeeuws Vlaanderen in Westdorpe. Kijk voor meer info op Kampioenschapsreglement Eventing 

Korte samenvatting van de deelnamecriteria: 

Paarden
Resultaten behaald tot 12 dagen kampioenschap tellen mee.
L paarden: De combinatie dient L-startgerechtigd te zijn. Op aanwijzing door de regio, in combinatie met het L-equipe. 
M paarden: De combinatie dient 4 winstpunten in de klasse M te hebben behaald.
Z paarden: De combinatie dient Z-startgerechtigd te zijn.

Equipe kampioenschap L paarden:
Max. 6 combinaties,4 beste tellen. startgerechtigd. Regio bepaald de selectie.

Pony’s
L pony’s: De combinatie dient 2 winstpunten in de klasse L te hebben behaald.
M pony’s: De combinatie dient M startgerechtigd te zijn. 
Z pony’s: de combinatie dient Z startgerechtigd te zijn.

Equipekampioenschap pony’s: 
Max. 4 combinaties, beste 3 tellen. Startgerechtigheid gelijk aan het individuele kampioenschap. 

L-equipe paarden

Ook dit jaar hopen wij op de KNHS kampioenschappen klasse L paarden weer aan de start te verschijnen met een team Friesland! Heb jij interesse om in het weekend van 6 en 7 augustus 2022 in Oudkarspel voor jouw regio uit te komen met een team en individueel? 

Geef je dan snel op bij het forumlid van jouw regio. Voor Friesland is dit Els Driehuyzen, eventing@paardensportfriesland.nl. Stuur een email, met je gegevens en je klassering, dan kunnen we kijken naar een persoonlijk ontwikkelplan of advies, om jouw doel en ons gezamenlijke doel te verwezenlijken.

Criteria voor 2022 is L startgerechtigd, 12 dagen voor het kampioenschappen. Mocht je er voor 2022 nog niet klaar voor zijn, maar in 2023 hier wel graag voor in aanmerking willen komen, stuur dan ook zo snel mogelijk een mail, zodat we dar samen naar toe kunnen werken. We proberen om per regio (Groningen, Friesland, Drenthe) een eigen team te vormen. Bij onvoldoende deelname kunnen de teams samengevoegd worden. Doel is wel om zoveel mogelijk starts uit het noorden op het kampioenschap te krijgen.

 

 

Equipe pony's

Ook voor de pony’s is het mogelijk om een team af te vaardigen op het KNHS kampioenschap in Westdorpe op 3 en 4 september 2022. Een team mag bestaan uit individueel deelnemende combinaties in de klasse L, M en Z. Een noordelijk team is eventueel ook mogelijk.

 

Lijkt het je leuk om met 4 ponys combinaties een team te vormen? Maak je interesse dan kenbaar bij het forumlid in jouw regio. Voor Friesland is dit Els Driehuyzen, eventing@paardensportfriesland.nl.