Mijn KNHS

JSP

JSP 2024

Wij vinden het belangrijk dat kinderen/jong volwassenen plezier beleven in onze mooie sport. Om jonge ruiters te helpen ontwikkelen in de sport is het Jeugdstimuleringsplan (JSP) ontwikkeld. Het Jeugdstimuleringsplan van Regio Friesland biedt jonge getalenteerde ruiters een trainingsprogramma in de vorm van extra lessen van Friese top-instructeurs aan, om op een hoger niveau te komen.

Er worden dressuur- en springlessen gegeven, dit jaar 10 lessen. De kosten zijn € 250,– voor de lessen en extra activiteiten. De dressuurlessen worden gegeven door Dominique Veenstra
in Boyl en Kenna Bakker in Parrega, de springlessen worden verzorgd door Age Flapper in Boyl en Martine Hoekstra in Pietersbierum.

Naast de lessen zijn in het jeugdplan inbegrepen, een mentale coaching avond voor ouders, een stalbezoek bij bekende ruiter/stal, een dressuur/ springclinic en een JSP
terugkomdag aan het einde.

Er wordt op 17 maart 2024 een selectie dag georganiseerd voor alle combinaties die zich hebben ingeschreven voor de JSP lessen. Op deze selectie dag wordt er in kleine groepjes voorgereden. De selecteurs, kijken welke combinaties in aanmerking komen voor de JSP lessen dit jaar. Er wordt onder andere gekeken naar de rij-technische kwaliteiten van de ruiter, het leervermogen en de instelling van de ruiter en de potentie om door te groeien van de combinatie. Per jaar kunnen het aantal lesgroepen wisselen.  Kandidaten kunnen zich voor 24 februari, via het op de site de downloaden inschrijfformulier opgeven voor de selectie en het formulier per e-mail verzenden naar:   Niesette Haringsma: jeugd@paardensportfriesland.nl

Startlijst selectie dag dressuur

Startlijst selectie dag springen

 

Voor wie?
Het JSP in bedoeld voor ponyruiters van 10 t/m 18 jaar, die startgerechtigd zijn in de klasse B t/m ZZ springen of dressuur (wordt je in 2022, 10 of 18 jaar, dan mag je je ook inschrijven). Ook jeugdige paardenruiters zijn welkom. Voor hun geldt een leeftijdsgrens van 13 t/m 21 jaar en ze moeten startgerechtigd zijn in de klasse B t/m ZZ springen of B t/m ZZL dressuur (wordt je in 2022 13 of 21, dan mag je je ook inschrijven). Er is geen leeftijdsgrens voor de pony’s of paarden. De ruiters moeten een startkaart bij de pony/het paard hebben.
Zowel bij dressuur als springen gaan we de groepen zo veel mogelijk indelen op niveau. Dat betekent dat je van top instructie op jouw niveau les kunt krijgen.

Hoe werkt het?
De ruiters mogen zich opgeven voor de selectie in beide disciplines, springen en/of dressuur. Ook mag je een voorkeur uitspreken voor de instructie waarvan je les zou willen hebben. De ruiters die zich hebben aangemeld, worden uitgenodigd om op een selectie-dag “voor te rijden”. De ruiters worden beoordeeld door deskundige selecteurs . Alle deelnemers krijgen persoonlijk bericht of ze wel of niet geselecteerd zijn voor de lessen, of dat ze op de reservelijst staan.

De JSP dressuurlessen van Dominique Veenstra worden gegeven op donderdagavond
De JSP dressuurlessen van Kenna Bakker worden gegeven op woensdagavond
De springlessen van Martine Gramsbergen – Hoekstra worden gegeven op vrijdagavond
De JSP springlessen van Age Flapper worden gegeven op woensdagavond

We gaan in April van start met de lessen.

Wat kost het?

Iedereen die meedoet aan de selectie-dag betaalt hiervoor € 5,00 per combinatie per discipline.
De kosten van de 10 lessen en de extra activiteiten bedragen € 250,-. 
Dit bedrag dient voor aanvang van de voorjaarslessen betaald te zijn.

Verdere regels
Voor het volgen van JSP lessen gelden voorwaarden. Dit om misverstanden over en weer te voorkomen. De voorwaarden voor het JSP kunt u hierboven bekijken onder ‘Voorwaarden JSP 2024’.

Foto en/of filmmateriaal
Tijdens activiteiten van het JSP worden foto’s en/ of fimpjes gemaakt. Deze kunnen gebruikt worden op onze social media. Met deelname aan JSP gaat u hiermee akkoord.

Communicatie
De communicatie tussen JSP-kandidaten en de regio gaat per e-mail Ook vermelden wij zo veel mogelijk via social media. Ook kan er gebruik gemaakt worden van Whats App. Voor meer informatie over het jeugdstimuleringsplan kunt u contact opnemen met :

Niesette Haringsma    jeugd@paardensportfriesland.nl