JSP

Zoals velen van jullie weten is het JSP seizoen on hold gezet door de verschillende corona maatregelen. In april en mei zullen de resterende lessen ingehaald worden. Alle deelnemers hebben hier een mail over ontvangen met de nodige informatie. 
Helaas is het door de corona maatregelen nog niet mogelijk om een nieuwe selectie dag te organiseren.

JSP 2020

Wij vinden het belangrijk dat kinderen/jong volwassenen plezier beleven in de mooiste sport die er is, de pony- en paardensport. Om de jonge ruiters te helpen bij hun hobby en sport is het Jeugdstimuleringsplan (JSP) ontwikkeld. Het Jeugdstimuleringsplan van Regio Friesland biedt jonge getalenteerde ruiters een trainingsprogramma in de vorm van extra lessen van Friese top-instructie aan om op een hoger niveau te komen. Er worden dressuur- en springlessen gegeven. De kosten zijn € 150,– voor de lessen en extra activiteiten. 

De dressuurlessen worden gegeven door Gotien Sipsma in Burgum en Dominique Veenstra in Boijl, de springlessen worden verzorgd door Jan Arend Bouwhuizen in Appelscha en Hans de Vries in Giekerk. 

Voor wie?
Het JSP in bedoeld voor ponyruiters van 10 t/m 18 jaar, die startgerechtigd zijn in de klasse B t/m ZZ springen of dressuur (wordt je in 2020, 10 of 18 jaar, dan mag je je ook inschrijven). Ook jeugdige paardenruiters zijn welkom. Voor hun geldt een leeftijdsgrens van 13 t/m 21 jaar en ze moeten startgerechtigd zijn in de klasse B t/m ZZ springen of B t/m ZZL dressuur (wordt je in 2020 13 of 21, dan mag je je ook inschrijven). Er is geen leeftijdsgrens voor de pony’s of paarden. De ruiters moeten een startkaart bij de pony/het paard hebben.
Zowel bij dressuur als springen gaan we de groepen zo veel mogelijk indelen op niveau. Dat betekent dat je van top instructie op jouw niveau les kunt krijgen.

Hoe werkt het?

De ruiters mogen zich opgeven voor de selectie in beide disciplines, springen en/of dressuur. Ook mag je een voorkeur uitspreken voor de instructie waarvan je les zou willen hebben. De ruiters die zich hebben aangemeld, worden uitgenodigd om op een selectie-dag “voor te rijden”. De ruiters worden beoordeeld door deskundige selecteurs . Alle deelnemers krijgen persoonlijk bericht of ze wel of niet geselecteerd zijn voor de lessen, of dat ze op de reservelijst staan. De voorwaarden van JSP 2020 staan hieronder in 

Wat kost het?
Iedereen die meedoet aan de selectie-dag betaalt hiervoor € 5,00 per combinatie per discipline. De kosten van de 10 lessen bedragen € 150,-. (dit is inclusief extra activiteiten) Dit bedrag dient voor aanvang van de voorjaarslessen in ons bezit te zijn.

Verdere regels
Voor het volgen van JSP lessen gelden voorwaarden. Dit om misverstanden over en weer te voorkomen. De voorwaarden voor het JSP kunt u hierboven bekijken onder ‘Voorwaarden JSP 2020’.

Foto en/of filmmateriaal
Tijdens activiteiten van het JSP worden foto’s en/ of filmpjes gemaakt. Deze kunnen gebruikt worden op onze social media. Met deelname aan JSP gaat u hiermee akkoord.

Communicatie
De communicatie tussen JSP-kandidaten en de regio gaat digitaal. Dit betekent dat opgave per e-mail moet worden toegezonden en dat informatie vanuit de regio ook per e-mail gaat. Ook vermelden wij zo veel mogelijk via facebook (www.facebook.com/RegioFriesland) Voor meer informatie over het jeugdstimuleringsplan kunt u contact opnemen met :

Niesette Haringsma    jeugd@paardensportfriesland.nl