JSP

Wij vinden het belangrijk dat kinderen/jong volwassenen plezier beleven in de mooiste sport die er is, de pony- en paardensport. Om deze groep ruiters/amazones een handje te helpen bij hun hobby en sport is het Jeugdstimuleringsplan (JSP) ontwikkeld. Het Jeugdstimuleringsplan van Regio Friesland biedt jonge getalenteerde ruiters een trainingsprogramma in de vorm van extra lessen van Friese top-instructie aan om op een hoger niveau te komen.

Er worden dit jaar 10 dressuur- en springlessen gegeven daarnaast zijn er nog extra activiteit(-en). De kosten hiervoor zijn €175. 

Dressuur instructie : Dominique Veenstra in Boyl en Kenna Bakker in Parrega.
Spring instructie : Age Flapper in Gorredijk en Martine Gramsbergen-Hoekstra in Pietersbierum.

Selectie dag
De selectie dag voor zowel dressuur als springen wordt dit seizoen georganiseerd op 8 mei 2022 te Manege Sneek. Op deze selectie dag wordt er in kleine groepjes voorgereden voor de selecteurs, zij kijken wie in aanmerking komt voor de JSP lessen. Er wordt onder ander gekeken naar de rij-technische kwaliteiten van de ruiter, het leervermogen en de instelling van de ruiter en de potentie om door te groeien als combinatie. Per jaar kunnen het aantal lesgroepen wisselen. Kandidaten dienen zich vóór 25 april  aan te melden door een mail te sturen naar jeugd@paardensportfriesland.nl met daarin een ingevuld inschrijfformulier.

Voor wie?
Het JSP in bedoeld voor ponyruiters van 10 t/m 18 jaar, die startgerechtigd zijn in de klasse B t/m ZZ springen of dressuur (wordt je in 2022, 10 of 18 jaar, dan mag je je ook inschrijven). Ook jeugdige paardenruiters zijn welkom. Voor hun geldt een leeftijdsgrens van 13 t/m 21 jaar en ze moeten startgerechtigd zijn in de klasse B t/m ZZ springen of B t/m ZZL dressuur (wordt je in 2022 13 of 21, dan mag je je ook inschrijven). Er is geen leeftijdsgrens voor de pony’s of paarden. De ruiters moeten een startkaart bij de pony/het paard hebben.
Zowel bij dressuur als springen gaan we de groepen zo veel mogelijk indelen op niveau. Dat betekent dat je van top instructie op jouw niveau les kunt krijgen.

Hoe werkt het?

De ruiters mogen zich opgeven voor de selectie in beide disciplines, springen en/of dressuur. Ook mag je een voorkeur uitspreken voor de instructie waarvan je les zou willen hebben. De ruiters die zich hebben aangemeld, worden uitgenodigd om op een selectie-dag “voor te rijden”. De ruiters worden beoordeeld door deskundige selecteurs . Alle deelnemers krijgen persoonlijk bericht of ze wel of niet geselecteerd zijn voor de lessen, of dat ze op de reservelijst staan. De voorwaarden van JSP 2022 staan hieronder in 

De JSP dressuurlessen van Dominique Veenstra worden gegeven op donderdagavond
De JSP dressuurlessen van Kenna Bakker worden gegeven op woensdagavond
De springlessen van Martine Gramsbergen – Hoekstra worden gegeven op vrijdagavond
De JSP springlessen van Age Flapper worden gegeven op woensdagavond

We gaan in week 20/21 van start te gaan met de lessen.

Wat kost het?
Iedereen die meedoet aan de selectie-dag betaalt hiervoor € 5,00 per combinatie per discipline. De kosten van de 10 lessen bedragen € 175,-. (dit is inclusief extra activiteiten) Dit bedrag dient voor aanvang van de voorjaarslessen in ons bezit te zijn.

Verdere regels
Voor het volgen van JSP lessen gelden voorwaarden. Dit om misverstanden over en weer te voorkomen. De voorwaarden voor het JSP kunt u hierboven bekijken onder ‘Voorwaarden JSP 2022’.

Foto en/of filmmateriaal
Tijdens activiteiten van het JSP worden foto’s en/ of filmpjes gemaakt. Deze kunnen gebruikt worden op onze social media. Met deelname aan JSP gaat u hiermee akkoord.

Communicatie
De communicatie tussen JSP-kandidaten en de regio gaat digitaal. Dit betekent dat opgave per e-mail moet worden toegezonden en dat informatie vanuit de regio ook per e-mail gaat. Ook vermelden wij zo veel mogelijk via facebook (www.facebook.com/RegioFriesland) Voor meer informatie over het jeugdstimuleringsplan kunt u contact opnemen met :

Niesette Haringsma    jeugd@paardensportfriesland.nl

 

Startlijsten selectiedag 8 mei

Zorg dat je op tijd aanwezig bent, zodat je zonder extra stress, lekker kunt rijden. Kosten zijn €5,00 per start. Graag vooraf contant en gepast in de kantine betalen, je krijgt dan een nummer dat je goed zichtbaar op je sjabrak moet spelden. Deze nummer na afloop weer inleveren.  Er kan zelfstandig 10 minuten worden losgereden. Zorg dat je correct gekleed bent (geen wedstrijdtenue) en dat je pony er verzorgt uit ziet. Bodyprotector wordt voor het springen aanbevolen. Laat de zenuwen lekker thuis en geniet van deze selectie.