Mijn KNHS

Kampioenschappen dressuur

Om deel te nemen aan de regio kampioenschappen moet je deelnemen aan de selectie wedstrijden.
Deze zullen plaats vinden in de maand mei & juni op verschillende locaties. 

Selectie wedstrijden 2024

1e selectie

Zaterdag 18 mei paarden te Joure      –   Klasse M t/m Z

Zaterdag 8 juni pony’s te Harich      –   Klasse B t/m Z

Zondag 9 juni paarden te Harich     –   Klasse B t/m L

2e selectie 

Zondag 9 juni paarden te Harich      –   Klasse M t/m Z

Zaterdag 15 juni paarden te Gorredijk – Klasse B t/m L

Zondag 16 juni pony’s te Gorredijk    –   Klasse B t/m Z

Uitslagen selectie wedstrijden

Selectie criteria

Het beste plaatsingsresultaat van de 2 selectiewedstrijden is bepalend voor afvaardiging. Men moet minimaal 1 selectie wedstrijd gereden worden met een minimale score van 60% voor afvaardiging naar de regio kampioenschappen.

Ben jij geselecteerd? Dan dien jij jezelf in te schrijven via MijnKNHS vanaf maandag 27 mei 2024.
Sluitingsdatum dressuur vrijdag 28 juni 2024 om 23:59 uur.

Te rijden proeven (onder voorbehoud richtlijnen KNHS Nederland)
Tijdens de selectiewedstrijd wordt dezelfde proef gereden als tijdens de outdoor kampioenschappen en de Hippiade.

Klasse B: proef 21, L1 proef 25, L2 proef 29, M1 proef 33, M2 proef 37, Z1 proef 41
Z2 Pony’s proef  91 (landenproef), Z2 Paarden proef 45 en ZZL proef 49. 

Bij het overrijden zal dezelfde proef worden verreden als in de eerste proef (Z1 paarden uit het hoofd), behalve bij de Z2 (Pony en Paard) en ZZL, daar zal de 2e proef uit een kür op muziek bestaan.

Startgerechtigdheid

– Wanneer je lopende het seizoen Lichte Tour niveau of hoger start mag je tijdens de Regio- en/of KNHS-kampioenschappen
   niet lager starten dan Z1. 

– Bij de discipline dressuur is het niet toegestaan tijdens Regio- en/of KNHS-kampioenschappen paarden deel te nemen in
       zowel de klasse B als de klasse Z1 en hoger
       zowel de klasse L1 als de klasse Z1 en hoger 
       zowel de klasse L2 als de klasse Z2 en hoger
       zowel de klasse M1 als de klasse ZZ-Licht

– Bij de discipline dressuur is het niet toegestaan tijdens Regio- en/of KNHS-kampioenschappen pony’s deel te nemen in
       zowel de klasse B als de klasse Z1 en hoger 
       zowel de klasse L1 als de klasse Z2 

– Ruiters die in het desbetreffende seizoen LT-niveau of hoger hebben gestart mogen niet deelnemen aan het Regio- en/of KNHS-  kampioenschappen in de klassen L1, L2, M1 en M2.
– Ruiters die in het desbetreffende seizoen deelnemen aan een kampioenschap in de Zware Tour is uitgesloten van deelname aan een Regio- en/of KNHS-kampioenschap t/m de klasse ZZ-Licht.
– Ruiters die deelnemen aan de kampioenschappen voor Children, Junioren en Young Riders mogen tijdens kampioenschappen t/m de klasse ZZ-Licht deelnemen aan maximaal twee kampioenschapsrubrieken per discipline en tijdens de kampioenschappen vanaf de klasse ZZ-Zwaar deelnemen aan maximaal twee kampioenschapsrubrieken per discipline.
            Childrencombinaties die niet deel hebben genomen aan het NK-Children, zijn startgerechtigd in de klasse Z1 (of hoger wanneer zij daarin regulier uitkomen) tijdens Regio- en KNHS Kampioenschappen.
            Juniorencombinaties die niet deel hebben genomen aan het NK-Junioren, zijn startgerechtigd in de klasse Z2 (of hoger wanneer zij daarin regulier uitkomen) tijdens Regio- en KNHS kampioenschappen.
            Young Ridercombinaties die niet deel hebben genomen aan het NK-Young Riders, zijn startgerechtigd in de klasse ZZ-Licht (of hoger wanneer zij daarin regulier uitkomen) tijdens Regio- en KNHS kampioenschappen tijdens Regio- en KNHS kampioenschappen. 

– Een combinatie mag tijdens selectiewedstrijden en KNHS-kampioenschappen slechts in 1 klasse uitkomen. Per seizoen dient een combinatie te kiezen aan welk kampioenschap wordt deelgenomen. 

– Wanneer een combinatie deelneemt / heeft deelgenomen aan selectiewedstrijden Subtop of aan selectiewedstrijden in de regio en/of regiokampioenschappen is het niet meer toegestaan om deel te nemen aan de kampioenschappen voor Children, Junioren of Young Riders datzelfde seizoen. Wanneer een combinatie deelneemt / heeft deelgenomen aan een kampioenschap Children, Junioren of Young Riders is het voor die combinatie niet toegestaan deel te nemen aan selectiewedstrijden Subtop of aan selectiewedstrijden in de regio en/of aan het regiokampioenschap. 

– Een combinatie mag tijdens de selectiewedstrijden en het KNHS-kampioenschap alléén uitkomen in de hoogste klasse waarin/ het hoogste niveau waarop de combinatie in het lopende seizoen voorafgaand aan het KNHS-kampioenschap uitgekomen is.

– Voor Children-, Junioren- en Young Riders combinaties evenals voor combinaties die uitkomen in de Paradressuur, geldt dat zij per seizoen moeten kiezen aan welk kampioenschap zij deelnemen.-