Kampioenschappen dressuur

Om deel te nemen aan de regio kampioenschappen moet je deelnemen aan de selectie wedstrijden. Deze zullen plaats vinden in de maand mei & juni op verschillende locaties. 

Selectie wedstrijden

1e selectie

Zaterdag 13 mei pony’s te Harich
Zondag 14 mei paarden te Harich 

2e selectie 
Zaterdag 27 mei paarden te Oosterwolde 
Zondag 18 juni pony’s te Gorredijk

Dressuur 

Sinds 1 april 2022 zijn er nieuwe dressuur proeven. Welke proeven moet je nu rijden op je selectie/kampioenschappen?

B dressuur     – proef 21
L1 dressuur    – proef 25
L2 dressuur    – proef 29
M1 dressuur   – proef 33
M2 dressuur  – proef 37
Z1 dressuur   – proef 41
Z2 dressuur  – proef 45
ZZ-licht dressuur – proef 49
Z2 dressuur pony’s – proef 91 (FEI Landenproef, ongewijzigd)

Kijk voor de nieuwe proeven op MijnKNHS (nadat je bent ingelogd kan je de nieuwe proeven zien)

Startgerechtigdheid

– Wanneer je lopende het seizoen Lichte Tour niveau of hoger start mag je tijdens de Regio- en/of KNHS-kampioenschappen niet lager starten dan M2. 

– Bij de discipline dressuur is het niet toegestaan tijdens Regio- en/of KNHS-kampioenschappen paarden deel te nemen in
       zowel de klasse B als de klasse Z1 en hoger
       zowel de klasse L1 als de klasse Z1 en hoger 
       zowel de klasse L2 als de klasse Z2 en hoger
       zowel de klasse M1 als de klasse ZZ-Licht

– Bij de discipline dressuur is het niet toegestaan tijdens Regio- en/of KNHS-kampioenschappen pony’s deel te nemen in
       zowel de klasse B als de klasse Z1 en hoger 
       zowel de klasse L1 als de klasse Z2 

– Ruiters die in het desbetreffende seizoen LT-niveau of hoger hebben gestart mogen niet deelnemen aan het Regio- en/of KNHS-kampioenschappen in de klassen L1, L2 en M1.
– Ruiters die in het desbetreffende seizoen deelnemen aan een kampioenschap in de Zware Tour is uitgesloten van deelname aan een Regio- en/of KNHS-kampioenschap t/m de klasse ZZ-Licht.
– Ruiters die deelnemen aan de kampioenschappen voor Children, Junioren en Young Riders mogen tijdens kampioenschappen t/m de klasse ZZ-Licht deelnemen aan maximaal twee kampioenschapsrubrieken per discipline en tijdens de kampioenschappen vanaf de klasse ZZ-Zwaar deelnemen aan maximaal twee kampioenschapsrubrieken per discipline.
            Childrencombinaties die niet deel hebben genomen aan het NK-Children, zijn startgerechtigd in de klasse Z1 (of hoger wanneer zij daarin regulier uitkomen) tijdens Regio- en KNHS Kampioenschappen.
            Juniorencombinaties die niet deel hebben genomen aan het NK-Junioren, zijn startgerechtigd in de klasse Z2 (of hoger wanneer zij daarin regulier uitkomen) tijdens Regio- en KNHS kampioenschappen.
            Young Ridercombinaties die niet deel hebben genomen aan het NK-Young Riders, zijn startgerechtigd in de klasse ZZ-Licht (of hoger wanneer zij daarin regulier uitkomen) tijdens Regio- en KNHS kampioenschappen tijdens Regio- en KNHS kampioenschappen. 

– Een combinatie mag tijdens selectiewedstrijden en KNHS-kampioenschappen slechts in 1 klasse uitkomen. Per seizoen dient een combinatie te kiezen aan welk kampioenschap wordt deelgenomen. 

– Wanneer een combinatie deelneemt / heeft deelgenomen aan selectiewedstrijden Subtop of aan selectiewedstrijden in de regio en/of regiokampioenschappen is het niet meer toegestaan om deel te nemen aan de kampioenschappen voor Children, Junioren of Young Riders datzelfde seizoen. Wanneer een combinatie deelneemt / heeft deelgenomen aan een kampioenschap Children, Junioren of Young Riders is het voor die combinatie niet toegestaan deel te nemen aan selectiewedstrijden Subtop of aan selectiewedstrijden in de regio en/of aan het regiokampioenschap. 

– Een combinatie mag tijdens de selectiewedstrijden en het KNHS-kampioenschap alléén uitkomen in de hoogste klasse waarin/ het hoogste niveau waarop de combinatie in het lopende seizoen voorafgaand aan het KNHS-kampioenschap uitgekomen is.

– Voor Children-, Junioren- en Young Riders combinaties evenals voor combinaties die uitkomen in de Paradressuur, geldt dat zij per seizoen moeten kiezen aan welk kampioenschap zij deelnemen.-