Mijn KNHS

Rabo Talentenplan – Dressuur

Doelstelling van het KNHS Talentenplan is om combinaties te scouten die de potentie hebben om te zijner tijd door de stromen naar een van de jeugdkaders.
Er zijn verschillende criteria waar de combinaties aan moeten voldoen.

– De ruiter/amazone dient de Nederlandse nationaliteit te hebben.
– Combinatie moet in het jaar 2021 zijn uitgekomen in de wedstrijdsport.
– Combinatie met een minstand is niet startgerechtigd.

Combinaties ontvangen tijdens de KNHS Talentendag een training en een beoordeling van trainers uit het KNHS Trainersplatform. Dit doen zij onder toeziend oog van de KNHS bondscoaches die gezamenlijk met de trainers de selectie van de combinaties bepalen.

Combinaties die geselecteerd zijn, maken vanaf 1 oktober van het betreffende jaar voor een jaar deel uit van het KNHS Talentenplan en mogen dat winterseizoen deelnemen aan Nationale Beloftentrainingen. De ruiters/amazones krijgen daarnaast de door de KNHS en NOC*NSF erkende talentenstatus ‘Belofte’ toegekend waarmee zij hun voordeel kunnen doen op school of bij een andere onderwijsinstelling.

De afgelopen jaren werden de combinaties tijdens de KNHS Talentendag onder andere getraind door Olympisch kampioene Anky van Grunsven, Europees kampioene Adelinde Cornelissen en Wereldruiterspelen medaillewinnaars Maikel van der Vleuten en Merel Blom. De KNHS Talentendag staat voor een groot deel in het teken van begeleiden en selecteren en is voor toeschouwers vrij toegankelijk.

Meedoen aan de KNHS Talentendag in 2021

KNHS Talentendag vindt plaats in Ermelo op dinsdag 31 augustus 2021. Om deel te kunnen nemen aan deze dag dien je te voldoen aan een aantal criteria. Deze zijn vastgesteld door het college van KNHS-bondscoaches en per discipline vastgelegd in deelnamenormen. De deelnamenormen vind je onderaan deze pagina.

Voldoe je met meerdere paarden en/of pony’s aan de deelnamenormen dan is aan jou de keus met welk paard of welke pony je op de KNHS Talentendag start. Ook als je voor verschillende disciplines bent geselecteerd word je gevraagd zelf een keuze maken.

De inschrijving verloopt via MijnKNHS.nl. Inschrijven kan tot twee weken voor aanvang, daarna kan je inschrijving alleen nog in behandeling worden genomen als de aantallen het toelaten.

Meer informatie is te vinden op de KNHS website.