Mijn KNHS

Rabo Talentenplan – Eventing

Doelstelling van het KNHS Talentenplan is om combinaties te scouten die de potentie hebben om te zijner tijd door de stromen naar een van de jeugdkaders.
Er zijn verschillende criteria waar de combinaties aan moeten voldoen.

– De ruiter/amazone dient de Nederlandse nationaliteit te hebben.
– Combinatie moet in het jaar 2021 zijn uitgekomen in de wedstrijdsport.
– Combinatie met een minstand is niet startgerechtigd.

Combinaties ontvangen tijdens de KNHS Talentendag een training en een beoordeling van trainers uit het KNHS Trainersplatform. Dit doen zij onder toeziend oog van de KNHS bondscoaches die gezamenlijk met de trainers de selectie van de combinaties bepalen.

Combinaties die geselecteerd zijn, maken vanaf 1 oktober van het betreffende jaar voor een jaar deel uit van het KNHS Talentenplan en mogen dat winterseizoen deelnemen aan Nationale Beloftentrainingen. De ruiters/amazones krijgen daarnaast de door de KNHS en NOC*NSF erkende talentenstatus ‘Belofte’ toegekend waarmee zij hun voordeel kunnen doen op school of bij een andere onderwijsinstelling.

De afgelopen jaren werden de combinaties tijdens de KNHS Talentendag onder andere getraind door Olympisch kampioene Anky van Grunsven, Europees kampioene Adelinde Cornelissen en Wereldruiterspelen medaillewinnaars Maikel van der Vleuten en Merel Blom. De KNHS Talentendag staat voor een groot deel in het teken van begeleiden en selecteren en is voor toeschouwers vrij toegankelijk.

Meedoen aan de KNHS Talentendag in 2021

Het selecteren van combinaties in de discipline eventing gebeurt op twee momenten. Het eerste moment bestaat uit een crosstraining op 18 augustus. Deze vindt plaats op het crossterrein van De Valouwe in Ede. Het tweede moment bestaat uit een dressuur- en springtraining tijdens de KNHS Talentendag op 31 augustus.

Voor meer informatie kijk op de KNHS website.