Mijn KNHS

Friezen behaalden goede scores op de Nederlandse Kampioenschappen!

In de afgelopen vier weken hebben vele friese ruiters en amazones in Ermelo gestreden voor hun plek op de Nederlandse Kampioenschappen! Maar liefst 10 prijzen werden mee terug genomen naar Friesland.

Weekend 4/5/6 maart

Esther Postmus en Coco WE mochten na een uitvaller mee doen aan de Nederlandse Kampioenschappen in de klasse M2. Ze reden een sterke proef en wisten de 7e prijs te behalen met een percentage van 68,444%

Weekend 18/19 maart

In het tweede weekend kwamen er verschillende spring toppers in de ring waaronder Esse van der Bles en haar pony Grey Colleen. Zij wisten de vierde prijs te winnen in de klasse B cat. DE.

Ciska Bakker en haar pony Time Out in het basis parcours en de barrage foutloos te blijven! Met een tijd van 30.18 seconden in de barrage wisten ze de 4e prijs te behalen in het M springen cat. DE.

Weekend 25/26 maart

Bij het B springen paarden wist Rose-Anne Woering met haar paard Lardorette twee foutloze rondes neer te zetten in Ermelo en wist daarmee de 5e prijs te behalen.

In het L springen wist Rikst Abma met haar paard Eugenique na een foutloze barrage de 6e prijs te behalen.

En ook bij het M springen vielen we in de prijzen! Roelof Dolfijn reed met zijn paard Chelsea na een foutloze barrage in een tijd van 36,37 seconden naar de zilveren medaille!

Ook in het Z springen ging er een prijs mee naar Friesland. Anke marije de Vries reed met haar paard Iconyc naar een mooie 6e plaats.

En ook in het ZZ springen was er een prijs voor Friesland. Jorrit Martijn Alta behaalde met zijn paard Luimstra’s Idorina de 8e plaats.

Weekend 1/2 april

In de L2 dressuur paarden wist Hennie Roffel met haar hengst Fryso 518 de zilveren medaille mee naar huis te nemen. Zij behaalden een score van 73%.

En op de laatste dag wist Mathilde Niemarkt met haar pony Roosendaal’s Matchmaker de bronzen medaille mee naar huis te nemen met een score van 66%

Namens het bestuur KNHS Regio Friesland willen wij een ieder van harte feliciteren met zijn/haar behaalde prijzen en scores.