Mijn KNHS

Mei Grand Prix nei Grand Prix 3.0

Het project Mei Grand Prix Nei Grand Prix (MGPNGP) maakt met een 3.0 versie een doorstart onder het motto: twa stappen fierder. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven om een plekje te bemachtigen in dit talententeam.

Elke ruiter/amazone uit Fryslân kan zich vóór 14 augustus opgeven door middel van het insturen van een filmpje en inschrijfformulier voor deelname aan de jaarlijkse instroom van MGPNGP 3.0. De uiteindelijke selectie vindt plaats op woensdagavond 24 augustus.

Van 1.0 naar 3.0

In MGPNGP 1.0 waren de doelen gericht op het versterken van de band tussen fokkers en sporters, waarbij de ruiters/amazones zowel Grand Prix moesten halen als ook door middel van instructies aan junioren onze Friese dressuur sport op een hoger niveau brengen. In MGPNGP 2.0 lag het accent op het diervriendelijk opleiden van paarden/pony’s voor de breedte sport en indien mogelijk voor de (sub)top, waarbij zoveel mogelijk senioren en junioren mee konden doen. Beide doelen zijn behaald door de passende instructies van resp. Alex van Silfhout en Rien van der Schaft. In Friesland zijn nu voldoende instructrices die beide doelen verder kunnen verankeren, zo geeft het projectteam aan. MGPNGP 3.0 richt zich op getalenteerde ruiters/amazones met ambitie, beschikkend over een paard/ D-pony met veel potentie.

Wie kunnen er aan meedoen:

a. Zeer talentvolle combinaties met paarden: Instructeur: Veronique Roerink
Combinatie moet minimaal L geklasseerd zijn. Ruiter/amazone moet in Fryslân wonen en lid zijn van een rijvereniging in Fryslân. Paard moet 5 jaar of ouder zijn.
b. Zeer talentvolle combinaties met D-pony’s: Instructeur: Veronique Roerink

Check de complete voorwaarden en het inschrijfformulieren voor deelname op de website: www.meigrandprixneigrandprix.nl