Mijn KNHS

JURYLID OF PARCOURSBOUWER SPRINGEN: IETS VOOR JOU?

In september en november starten er bij de KNHS weer opleidingen voor de functie van Jurylid Springen en Parcoursbouwer springen t/m 135m.

Heb jij hart voor de paardensport, en dan specifiek voor de discipline springen, en wil je bijdragen aan het verantwoord uitvoeren van de sport?  Dan is één van deze officialfuncties misschien wel iets voor jou!

Jurylid Springen B t/m ZZ

De opleiding leidt jou op tot jurylid Springen voor de beoordeling van springrubrieken, die tijdens wedstrijden categorie 2 en 3 (breedtesport) worden verreden.

Om toegelaten te kunnen worden tot de opleiding moet je minimaal 21 jaar zijn. Daarnaast moet je een wedstrijdklassering hebben van minimaal L springen (L+1).

Bij voldoende deelname gaat de opleiding in september op 4 locaties van start, te weten Uden, Exloo, Oudgastel en Weesp. Voor uitgebreidere informatie over de opleiding en de toelatingseisen klik je hier.

Voor deze opleiding kun je je tot 1 september 2021 inschrijven via Mijn KNHS.

Parcoursbouwer Springen

Een goed gebouwd parcours test het spring- en galoppeervermogen van het paard, de rijkunst van de ruiter, de conditie en concentratie van paard en ruiter, de harmonie en het vertrouwen tussen paard en ruiter en de bereidwilligheid van het paard. De taak van de parcoursbouwer bestaat uit het bepalen van de lijnen van het parcours, de lengte en de hoogte en breedte van de hindernissen, waarbij niveau, veiligheid en welzijn zeer belangrijke aspecten zijn.

Om toegelaten te kunnen worden tot de opleiding Parcoursbouwer Springen moet je minimaal 21 jaar zijn en affiniteit hebben met de springsport. Daarnaast moet je een wedstrijdklassering hebben van minimaal M springen (M+1).

De overige toelatingsvoorwaarden en verdere informatie over deze opleiding zijn terug te vinden op de KNHS website. Klik daarvoor hier.  

Voor deze opleiding kun je je tot 15 september 2021 inschrijven via Mijn KNHS.

Heb je naar aanleiding van bovenstaande informatie nog specifieke vragen? Check dan onze website voor meer informatie of neem contact op met de afdeling Officialopleidingen van de KNHS via officialopleidingen@knhs.nl.

Met sportieve groet,

KNHS Afdeling Officialopleidingen

Laat een reactie achter